Toeristische informatie

De stranden van de Costa Brava


De stranden van de Costa Brava zijn wereldberoemd. Kom een onvergetelijke vakantie doorbrengen met je familie, je partner of je vrienden en geniet van de zon, de stranden, het kristalheldere water en de prachtige kustlijn. Vamos a la playa, oh, oh, oh …

Het leuke van een vakantie aan de Costa Brava is dat je elke dag een nieuw strand kunt ontdekken. Er is een grote variëteit, van maagdelijke stranden tot lange stranden van fijn zand, tot kleine baaien met kristalhelder water. Ontdek ze allemaal! Vooral de stranden van Begur, Tamariu, Calella en Llafranc zijn een bezoek waard.

Er is zoveel te doen aan de Costa Brava: strand, zon, duiken, zeilen, snorkelen, watersporten en nog veel meer.

  • Het strand van Mas Pinell  is een uitgebreid strand van gouden zand met uitzicht op de Medes-eilanden. Het ligt tussen de stranden van Pals i l’Estartit. In de zomer is er een strandbar waar maaltijden en snacks geserveerd worden. Het heeft toegang voor mensen met beperkte mobiliteit. Het is een perfect strand in de zomer omdat het niet zo verzadigd is als anderen in de omgeving. De sfeer is bekend en rustig.

Stranden van de Costa Brava: Mas Pinell

  • De Playa de l’Estartit is zeer populair in de zomer voor zijn jachtclub, het overvloed aan winkels en restaurants en is de enige in het gebied waar ze hengels aan het strand huren. Met zoveel mensen die het bijwonen, is het normaal dat l’Estartit een zeer levendige stad is. Evenzo is het strand perfect voor kinderen, omdat het langzaam en langzaam diep wordt. Vanuit de haven van l’Estartit boten met glasbodems om de mariene fauna van de Medes-eilanden te zien, kunt u zich bij een duikschool aansluiten of een boot huren. Het hele gezin is welkom, de gemeenteraad heeft een hondstrand aan de rand van l’Estartit geactiveerd.
  • Platja de Pals is vanwege zijn grote omvang een van de favoriete stranden in de omgeving. Het is een strand van gouden fijn zand open voor de Middellandse Zee, zodat u van de zon en de zee kunt genieten. Na het strand is er een golfbaan met 18 holes, met een prachtig uitzicht op de zee. Als een strand dat zeer open is voor de zee, zijn de winderige dagen ideaal voor het beoefenen van watersporten.

Stranden van de Costa Brava: Pals

  • De charme van Begur ligt in zijn baaien, elk een mooier. AiguaBlava, AiguaFreda of Sa Riera zijn slechts enkele van de aanbevolen stranden aan de Costa Brava. Ze zijn kleine baaien die beschermd zijn tegen de wind door de berg, sommige van fijn zand en andere stenen. In de zomer moet je vroeg gaan om een plek te nemen en te parkeren.

Andere populaire stranden van de Costa Brava die u niet mag missen zijn: Castell , het laatste maagdelijke strand van de Costa Brava; de baaien van Palafrugell ( Calella, Tamariu, Llafranc ) of Montgó in l’Escala. Elk strand in zijn vorm is speciaal, vertel ons wat u denkt!

Stranden van de Costa Brava: Tamariu

Heb je zin om de Costa Brava te bezoeken? Zoek dan hieronder je favoriete vakantiehuis:

Boek uw accommodatie bij ons



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *