Toeristische informatie

De rijke gastronomie van de Costa Brava


De rijke gastronomie van de Costa Brava is smakelijk, gezond en evenwichtig, typerend voor de Middellandse Zee. Er is een breed scala aan producten, van vis, zeevruchten (zoals de beroemde Palamós-garnaal), vlees en ook groenten uit de boomgaarden van dit gebied, zoals de bekende rijst van Pals.

Enkele voorbeelden van heerlijke gerechten die deel uitmaken van de keuken van dit gebied zijn:

Mar i muntanya, combinatie van zeeproducten (kreeft, rivierkreeft, garnalen …) met bergproducten (kip, konijn, worst …), allemaal gestoofd met een uitgelezen saus. Het is een gerecht dat absoluut kenmerkend is voor dit gebied en zeer goed is.

De rijke gastronomie van de Costa Brava - Mar i muntanya

De esqueixada is een van de meest populaire en typische gerechten van de Costa Brava. Het is gemaakt als een koude salade waarvan de meest opvallende ingrediënten zijn: de afgebrokkelde kabeljauw, groene en rode peper, uien, zwarte olijven en tomaat, die kan worden geraspt of in stukjes gesneden.

De rijke gastronomie van de Costa Brava - Esqueixada

Een typisch gerecht van de gastronomie van de Costa Brava is het beroemde pa amb tomàquet (brood met tomaat), dat met een goede chorretón van olie en een beetje zout, het meest bekende en gebruikte recept is in de Catalaanse keuken.

De escalivada is een typisch gerecht van Catalonië. Het is een voortreffelijk gerecht dat is bereid met gegrilde groenten. Het woord “escalivar” betekent naar de sintels en het zelfstandig naamwoord roosteren in Catalaanse caliu, sintels. Dit gerecht wordt gekenmerkt door een lage calorie-inname en een hoog vezelgehalte. Je kunt op brood eten met tomaat en wat ansjovis uit L’Escala toevoegen, als voorgerecht, of als bijgerecht.

We mogen de beroemde en rijke worsten die in dit deel van Catalonië worden gemaakt, zoals de botifarra de perol, botifarra dolça, bull negre en de beroemde en smakelijke llonganissa niet vergeten.

Boek uw accommodatie op onze website door hieronder te klikken en geniet van de rijke gastronomie van de Costa Brava en haar stranden.

Boek uw accommodatie bij ons

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *