Toeristische informatie

Wat te zien aan de Costa Brava: cultureel aanbod


De Costa Brava is een van de meest populaire Spaanse toeristische bestemmingen vanwege zijn stranden en het cultureel aanbod. In de provincie Girona, waar de Costa Brava deel van uit maakt, is er een waslijst aan wat je kunt zien tijdens de vakantie. We geven hieronder een aantal tips, maar vraag het ons als je nog meer wilt weten.

Dit artikel richt zich op wat je kunt zien in de Costa Brava, maar Barcelona is ook heel dicht bij, en natuurlijk een bezoek waard. We noemen een paar van de populairste bezoeken in Barcelona: Camp Nou, Casa Milà of Gaudí Park Güell, de Sagrada Familia … je kan deze allemaal bezoeken via de city bus. Informatie over de City Tour Barcelona vindt je hier: http://www.barcelonacitytour.cat/

Cultureel aanbod: wat je niet mag missen bij een bezoek aan de Costa Brava:

Er is genoeg te zien in de Costa Brava, maar de allerbekenste musea zijn natuurlijk die van Salvador Dalí. De zogenoemde Dalí Triangel bestaat uit het theater-museum in Figueras,  het kasteel van Gala in Púbol en zijn vakantiehuis in Portlligat. Vooral het museum in Figueras is echt een ‘must’ voor jong en oud. Voor meer informatie en boekingen: www.salvador-dali.org

Cultureel aanbod - Museo Dalí

Naast musea is er veel te zien in de Costa Brava als je van cultureel erfgoed en monumenten houdt. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Het kasteel van Montgrí is nooit afgerond, maar het is een prachtige wandeling de berg op, en als je eenmaal boven bent wordt je beloond met een adembenemd uitzicht over de kust van l’Estartit naar Pals, en de binnenlanden. Prachtig!

Cultureel aanbod - Kasteel van Montgrí

  • In Figueres ligt een enorm fort op de heuvel, net buiten het centrum van de stad. Het ziet er van buiten nog niet eens zo groot uit, maar daar verander je van mening als je eenmaal binnen loopt. Je kan hier door het fort heen lopen, maar het interessantste stuk is eigenlijk onder het kasteel, waar een soort grachten zijn die je kan bezoeken en waar ze uitleggen hoe de soldaten leefden in tijd van belegering.
  • In Ullastret bevindt zich de grootste iberische nederzetting van Catalonië. En ze zijn nog steeds niet klaar met alle ontdekkingen die dit gebied verbergt. Er zijn overblijfselen van huizen, reservoirs, silo’s, tempels… Zo leer je een hoop van deze zeer oude beschaving.
  • Besalú is een prachtig middeleeuws dorp richting Olot. Er is een goede weg vanuit Girona, waardoor je hier in ca 20 minuten kan komen. Het is leuk om een totaal ander beeld te zien van de omgeving, namelijk meer bergachtig en prachtige oude huizen en brug. Er is een toeristisch treintje die verschillende routes doet, maar je kan er ook voor kiezen om zelf lekker rond te wandelen. Eind augustus zijn er een middeleeuwse dorpsfeesten, waarbij je je helemaal in de tijd waant.

Cultureel aanbod - Besalú

Wil je de Costa Brava bezoeken en genieten van zijn cultureel aanbod? Zoek dan hieronder je favoriete vakantiehuis:

Boek uw accommodatie bij ons



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *